Mielőtt még jobban belemerülnék, a téma apropóján némi névmagyarázattal tartozom. Aki ismer, az tudja, hogy rettenetesen utálom a pontatlan terminológiahasználatot, és különösen harapok, ha a repülőgép-hordozót leanyahajózzák, a gépkarabélyt lerohampuskázzák vagy -géppisztolyozzák, vagy a robotrepülőgépet lecirkálórakétázzák. Hogy miért is lett ez a blog neve?

Egyrészről nyilván hülyén hangzana, hogy repulogephordozo.cink.hu, másrészről az angol megfelelőként alkalmazott mothership olyan kellemes, otthonos hangzású. Szeretjük, mert benne van a szerkesztőség haditechnikafétise, a kül- és geopolitikai érdeklődésünk (mint az erőprojekció, a nagyhatalmi státusz szimbóluma) és benne van a magunkat-nem-komolyan-vevés is - alapvetően inkább a téma iránt érdeklődő műkedvelőknek szánjuk ezt az oldalt, mintsem szakmabelieknek.

A Gorskov/Vikramāditya testvérhajója, a Novorosszijszk. (Defenseimagery.mil)

Na, de hogy végre valami aktuálisról is szó essék, a szombati nap során végre sor került az INS Vikramāditya repülőgép-hordozó ünnepélyes átadására a szeverodvinszki Szevmas-hajógyárban, mintegy öt éves késést követően. Az 1970-es évek elején Baku néven hadrendbe állított, aztán 1996-ban még a szolgálatból is kivont Kijev-osztályú Admiral Gorskovot 2004-ben vették meg az indiaiak. Az üzenet már akkor is egyértelmű volt, a szubkontinens nagyhatalmi szerepben tetszelegne.

Az eredetileg inkább cirkáló-rephordozó hibridnek (a szovjet terminológiában repülőgéphordozó nehézcirkáló) szánt Gorskov, az amerikai teljes fedélzetes daraboktól, vagy az orosz flotta egyetlen hordozójától és egyben zászlóshajójától, az Admiral Kuznyecovtól eltérően, a hajó hosszának alig több, mint felét beborító szögfedélzettel rendelkezett. A rubelmilliárdokat felemésztő átalakítások keretében a cirkáló-fegyverzetet leszerelték, a felszállópálya felületét pedig megnövelték, illetve rámpát alakítottak ki, a hajófedélzeti egy- és kétüléses MiG-29K vadászok felszállásának megkönnyítésére.

Az INS Vikramāditya jelenleg, Szeverodvinszkben. (defenceforumindia.com)

A hosszas késlekedés és az iszonyatos költségtúllépések komoly feszültségek forrásai voltak Delhi és Moszkva között, amit külön tetézett a tavalyi kabaré: a tengeri tesztekre kihajózás után a hajó négy, egyenként 50.000 lóerős gőzturbináját hajtó 8 olajtüzelésű kazán többsége bedöglött, vélhetően az indiaiak hülyesége miatt. Az eredetileg 2008-ra tervezett, tegnapelőtti ceremónián részt vett mindkét ország védelmi minisztere, Dmitrij Rogozin és a nevével mindig derült pillanatokat okozó Arackaparambil Kurien Antony is.

Advertisement

Az indiaiak négyes metrója - az INS Vikramāditya a végül 950 milliósra tervezett projektből majdnem két és fél milliárd dollárosra hízott. A legjobbakat reméljük az egyébként igazán csinosra sikerült zászlóshajónak, bár nem vagyunk róla meggyőződve, hogy utoljára nevethettünk jóízűeket a hordozót körülvevő össznépi szerencsétlenkedésen.