Szerencsétlen George Zimmermant már megint őrizetbe vették, ismételten fegyverrel való fenyegetésért. Lassan tényleg kezdem megsajnálni, pedig továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy sosem fogjuk megtudni, hogy pontosan mi történt azon a bizonyos estén. A csávó múltjában is vannak aggályos pontok és az amerikai sajtó által angyali kisgyermekként lefestett Trayvon Martinról is előkerültek olyan részletek, amik arra engedtek következtetni, nem feltétlenül tért volna ki konfliktushelyzetben.

Az viszont, hogy a média először fehér faji alapú bűncselekménynek próbálta meg beállítani az egyébként félig hispánó Zimmerman ügyét, majd a bizonyos körülmények között önvédelmi célból akár az élet kioltását is lehetővé tevő Stand Your Ground-törvény is össztűz alá került (részben emiatt, részben pedig az éppen nagy felháborodást kiváltó Renisha McBride-eset kapcsán) úgy, hogy nem is került a védelem részéről felhasználásra az ügy során, nem kicsit problémás. A McBride-esetről egyébként a közeljövőben közlünk majd összefoglaló jellegű posztot.

Advertisement

Két lehetőség állhat fenn Zimmermannal kapcsolatban. Vagy annyira hülye, hogy több, mint egy éven át tartó komoly médiafigyelem után sem képes megülni a seggén és megálljt parancsolni magának vagy szivatás áldozata. Mi nem kívánunk ebben sem komolyabban állást foglalni, de azt azért hozzátennénk, az emberi hülyeség határtalan, így esélyes, hogy inkább az előbbi. Persze, az hogy a gun control lobbi ezt is politikai céljai elérésre próbálja felhasználni, ettől még rettentően ízléstelen.