Van az ostobas√°gnak az a szintje, amin m√°r fel sem tudja ideges√≠teni mag√°t az ember, csak elismerŇĎen tapsol. Kevin de Le√≥n kaliforniai demokrata szen√°tor ma annyi ostobas√°got hordott √∂ssze a fegyverekkel kapcsolatban, hogy ezt m√©g √©vekig fogj√°k emlegetni a fegyverekkel foglalkoz√≥k. Pont √ļgy mint azt, amikor Carolyn McCarthy a csŇĎk√∂penyt csak √ļgy emlegette, mint "a v√°llas iz√©, ami felmegy". A szint√©n teljesen idi√≥ta m√≥don a fegyver teljes√≠tm√©ny√©t nem m√≥dos√≠t√≥, egyszerŇĪ k√©nyelmi funkci√≥kat tilt√≥ Assault Weapons Bant is pont ilyen, De Le√≥nhoz √©s McCarthyhoz hasonl√≥an "j√≥l t√°j√©kozott" politikusok passz√≠roztak √°t a kongresszuson. (Az AWB sz√°mos f√ľggetlen forr√°s szerint is t√∂bbet √°rtott, mint amennyit haszn√°lt.

A szen√°tor √°ltal emlegetett ghost gunban ha j√≥l sejtj√ľk olyan √ļjabb semmit sem jelentŇĎ buzzword√∂t tisztelhet√ľnk, mint "assault weapons" vagy a "gun sense". De Le√≥n szerint a tokals√≥r√©sz az nem m√°s, mint a fegyver "motorja". Az elŇĎagy neki "csŇĎv√©dŇĎ", egy f√©m csŇĎvel szerelt AR-15-√∂s pedig egy f√©mdetektorral √©szrevehetetlen fegyverr√© v√°ltozik, mivel mŇĪanyag a tok fele. Ahogy bŇĎszen hozz√°teszi, "ez itt egy szellemfegyver. ez itt k√©pes arra, hogy .30 kaliberes t√∂ltŇĎkeret√©vel 30 t√∂lt√©nyt lŇĎj√∂n ki f√©l m√°sodperc alatt. 30 t√°r t√∂ltŇĎs√≠nt, f√©l m√°sodperc alatt" (This is a ‚Äúghost gun.‚ÄĚ This right here has ability with a 30-caliber clip to disperse with 30 bullets within half a second. 30-magazine clip in half a second‚Ķ)

Azt m√°r ink√°bb nem is nagyon feszegetj√ľk, hogy hogyan j√∂n ki az a 30 t√∂lt√©ny f√©l m√°sodpercre egy f√©lautomata fegyver eset√©ben, ami m√©g egy gyors kezŇĪ l√∂v√©sz eset√©ben is maximum 800 l√∂v√©sre k√©pes percenk√©nt. Az legjobb esetben is csak 13 m√°sodpercenk√©nt √©s 6,5 f√©lm√°sodpercenk√©nt. A f√©lre√©rt√©sek elker√ľl√©se v√©gett a fentebbiek n√©mi magyar√°zatra szorulnak. Az angol terminol√≥gi√°ban a clip a r√©gi, fŇĎk√©nt ism√©tlŇĎpusk√°kn√°l (Lee-Enfield, Garand, Steyr-Mannlicher) alkalmazott kis t√∂lt√©nys√≠n, amire r√∂gz√≠tett√©k az √°ltal√°ban 5 t√∂lt√©nyt, amit √≠gy gyorsabban lehetett a fegyverbe t√∂lteni. Ezeknek is t√∂bb fajt√°ja van, de ebbe most ne menj√ľnk bele. A demokrat√°k l√©pten-nyomon clipnek nevezik az angolban helyesen magazinenak h√≠vott √≠vt√°rakat √©s szekr√©nyt√°rakat is.