Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A szír kormány nyerésre áll - saját bevallása szerint

Vael Nadír al-Halaki kormányfő, aki a tavalyi kinevezése előtt egészségügyi miniszter volt - egyébként pedig nőgyógyász orvos végzettségű (akár innen is eredhet a szintén orvosi végzettségű (szemész) Baššār bizalma) - iráni látogatása alkalmával nyilatkozott a szír kormányerők helyzetéről, amely természetesen dicsőséges.

A helyszín azért is érdekes - habár nem meglepő - mert a most bejelentett előretörést is részben a libanoni Hezbollah segítségével történt, melyet anno Irán "Quds Force" ('Jeruzsálem Hadtest') nevű különleges egysége indított el. Sokkal érdekesebb az, hogy ugyanennek az iráni alakulatnak az operátorai (ügynökei, kémei, kinek hogy tetszik) a konfliktus eleje óta folyamatosan jelen vannak Szíriában (ahogy tették anno Irakban is, pl. al-Maliki megválasztása is az ő munkájuk gyümölcse). Áprilisban szintén a Hezbollah és a Quds erőivel foglalták vissza Al Qusayr városát, ahol állítólag 8 "iráni tiszt" is elesett.

Advertisement

Az eddig több, mint 100.000 áldozatot követelő konfliktus résztvevői január 22-én, Genfben ülnek majd asztalhoz, érdemes figyelni, addig hogy változnak a frontvonalak és erőviszonyok!

(honvedelem.hu/MTI)

Share This Story

Get our newsletter