Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Amerikai terepjárók az ISIS kezén

Illustration for article titled Amerikai terepjárók az ISIS kezén

Az Agence France-Presse ügynökség beszámolója alapján a Szíriában harcoló ISIS kombattánsok vasárnap bevetették az iraki offenzíva során szerzett Humveekat. A hírek szerint az Aleppo tartományban található Ekszar és Maalal településeket foglalták el a páncélozott eszközök segítségével - ezt szíriai emberi jogi megfigyelők is megerősítették. A két kis falucska Azaz közelében fekszik - ez volt az a városka, amit az ISIS harcosai még február végén adtak fel, amikor az al-Asszad ellen harcoló felkelők támadása elsöpörte a vonalaikat.

Advertisement

Jó esély van rá, hogy ez az Azaz visszafoglalására induló művelet előjátéka. Az amerikai páncélozott terepjárókat egyébként még Moszul mellett hagyták magukra az iraki katonák, így jutottak hozzá a szélsőségesek, mikor az ország második legnagyobb városát nem is olyan régen elfoglalták. Eközben a dzsihadisták tőlük váratlan módon némi humorérzékről tettek tanúbizonyságot, mikor kíméletlen fotosop-kezelésnek vetették alá Michelle Obama egyik képét és vele az elnök hashtagdiplomáciáját.

Advertisement

(Forrás: DEFENCETALK)

Share This Story

Get our newsletter