Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
Illustration for article titled Az ehető emlékmű 2014 macaronja

Egy Fort Braggben állomásozó katonai hírszerzőtiszt osztotta meg twitterén új projektjének, a Gingerbottabadnak képeit, ami nem más, mint Bin Laden halálának helyszíne. A csavar annyi, hogy mindezt mézeskalácsból készíti el. A személyiségi okokból csak Steve néven futó tiszt négy fontnyi (alig valamivel kevesebb mint két kiló) tésztából formázta meg méretarányos makettjét a helynek, ahol a hírhedt al-Kaida vezérrel végzett a SEAL Team 6.

Advertisement

A 63 darab mézeskalácsból, kéz zacskó cukormázból, két cukorkapálcából és pár szem legóból álló alkotáshoz ezeken kívül még zöldre színezett kókuszreszeléket és szétmorzsinkált kekszet is felhasznált. Az egész persze egy kis baráti verseny eredménye - eredetileg a Bengáziban található amerikai képviselet megépítése volt a tervben, de a négy halálos áldozatot követelő támadás helyszínének ehető játékházzá alakítása nem tűnt helyénvalónak számára.

Illustration for article titled Az ehető emlékmű 2014 macaronja
Advertisement

Eközben Kingsley Baird új-zélandi művész elkezdte egy 17 000 ANZAC-kekszből álló drezdai első világháborús emlékmű megépítését - jelentette be a Bundeswehr Hadtörténeti Múzeuma. Az ANZAC-keksz népszerű édesség Ausztráliában és Új-Zélandon, a tésztája megegyezik azzal a szárazkeksszel amit az ANZAC (Australia & New Zealand Army Corps) csapatoknak adtak az első világháborúban. 1915-ben többek között az ANZAC-hadosztály szállt partra Gallipolinál, hogy megvívja az első világégés egyik legvéresebb csatáját. A 17 ezres szám sem véletlen, ennyi volt az akkori hadosztály mérete.

(MilitaryTimes / MTI)

Share This Story

Get our newsletter