Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Brit tudósok: James Bond egy alkoholista, koránhaló impotens

Illustration for article titled Brit tudósok: James Bond egy alkoholista, koránhaló impotens

Brit orvosok elemezték végig Ian Fleming Bond-regényeit és arra a következtetésre jutottak, hogy másfél üveg alkoholt iszik naponta - nem kifejezetten az az ember, akire rábíznád egy atombomba hatástalanítását, nem igaz? Derbyi és notthinghami doktorok olvasták el a könyveket szabadidejükben és számításuk szerint azt a 36 napot leszámítva, amit Bond börtönben, kórházban vagy rehabon töltött, összesen 1150 egységnyi alkoholt döntött magába - mindezt 88 nap leforgása alatt. Ez heti 91-92 egységet, napi öt vodka martinit jelent, ami a négyszerese az angol orvosok által ajánlott maximális bevitelnek.

Advertisement

Az orvosok jelentésük tanúsága szerint megértik, hogy társadalmi nyomás van az ügynökön, illetve szüksége van rá veszélyes munkája során, de mindenképpen további vizsgálatokat javasolnak a 007-esnek. "Bár nagyon elbűvölő figura, és megkapja az összes nőt, de ez teljesen összeférhetetlen egy alkoholista életstílusával, márpedig Bond alkoholista." - mondta el Dr. Patrick Davies a nottinghami kórház sürgősségi orvosa.

Illustration for article titled Brit tudósok: James Bond egy alkoholista, koránhaló impotens
Advertisement

Nem csak, hogy komoly biztonsági kockázatot jelent az ügynökségre és nem elhanyagolható komolyságú májkárosodása lehet, de lehet, hogy fogamzásgátlóra sincs szüksége, mivel nagy valószínűséggel már nemzőképtelen. A legdurvább piálása talán az Oroszországból szeretettelhez fűződik, amiben egy nap alatt 50 egységnyi alkoholt vitt be szervezetébe. Az összes regényben mindössze 13 nap mentes a tintázástól.

A statisztikát megnézve látható, hogy az 1953-as Casino Royaletól kezdi az igazán kemény piálást, és szemlátomást kicsit rendbe szedi életét az 1959-es Goldfingerig, amikor már némileg kevesebbet tütükél. Az 1964-es Csak kétszer élszben újra nekilendül és ott már heti 132 egységnyi piával operál, ami valószínűleg felesége még az Őfelsége titkosszolgálatában bekövetkezett halálára vezethető vissza.

Advertisement

Az orvosok jelentésüket viccnek szánták és munkaidőn kívül dolgoztak rajta, de ettől függetlenül üzenetét fontosnak gondolják. Összefoglalásként hozzátették: "A könyvekben tapasztalható fizikai, mentális, és szexuális teljesítmény teljesen lehetetlen ilyen mértékű alkoholfogyasztás mellett."

BBC

Share This Story

Get our newsletter