A Crye Precision két nap múlva, hétfőn mutatja be a MultiCam család négy új tagját az 2000-es évek elején a Woodland és Desert minták ötvözéseként kifejlesztett eredeti, hétszínű terepminta mellé. A 2002-ben, a hadsereg számára megalkotott MultiCam a klasszikus amerikai M81 Woodland és a háromszínnyomásos DCU (Desert Combat Uniform) minták kiváltására kiírt pályázat egyik esélyese volt, végül azonban alulmaradt az UCP-vel szemben(Universal Camouflage Pattern), bár a döntést akkor sokan nem értették.

UCP/ACUPAT - tudtuk, hogy egyszer valamire még jó lesz.

Végül 2010-ben újra képbe került, miután a hadsereg elkezdte rendszeresíteni bizonyos Afganisztánban szolgáló alakulatai számára. Végül a britek is belátták, hogy ideje váltani és a hagyományos DPM egyenruháik formáit felhasználva módosították a MultiCamet. Így született meg az Multi-Terrain Pattern, ami csak felületes szemlélő számára egyezik meg az amerikai eredetivel. Az ausztrálok minimális változtatásokkal AMP (Australian Multicam Pattern) néven használják.

Advertisement

A négy új minta:

  • ARID: várhatóan pasztelesebb, halványabb színű lesz, mint az eredeti minta, amolyan UCP-szerűen.
  • TROPIC: vibrálóbb zöldeket, élénkebb színeket vizionálok (lásd: Vegetato)
  • ALPINE: sok fehér, világosszürke, a nevéből adódóan havas minta lesz.
  • BLACK: értelemszerűen sötét színekkel operáló, elsősorban városi és rendvédelmi használatra belőtt camo.

Advertisement

Ez utóbbiról került csak fel bármiféle teaser jellegű kép:

Advertisement

Logikus lépésnek tűnik a termékcsalád bővítése, tulajdonképpen várható is volt, hogy a Crye szélesebb piacot tudjon magának belőni világszerte. Kiváncsian várjuk az új mintákat.