Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Itt a jövő: már félautomata fegyveren is elérhető a TrackingPoint precíziós célzórendszere

A Vice/Motherboard doksija a TrackingPoint PGF mesterlövész-platformjáról.

Fejlődik a texasi cég termékcsaládja, a digitális célzó- és elsütőrendszeréről elhíresült startup tolózáras PGF platformja után a tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő AR rendszerű fegyverekre is piacra szeretné dobni rendszerét. Új termékük, az AR-500-as a CES-en mutatkozott be a nyilvánosság előtt. Bár ára várhatóan a PGF árának alig több, mint harmada lesz, 10 ezer dolláros árával azonban így sem mondható olcsó mulatságnak.

Az AR-500 termékcsalád trailerje.

A félautomata fegyverekhez adaptált megoldás segítségével - a gyártó állítása szerint - akár egy kezdő lövész is el tud találni akár egy mozgó célpontot is fél kilométeres távolságból. 15 megapixeles, 12x-es nagyításra is képes, képstabilizált szenzorja egy a távcső belsejében levő LCD-képernyőre közvetíti a célképet, a lézerrel a felhasználó pedig meg tudja jelölni célját. Ha ez megtörtént, a célszámítógép arra is képes, hogy az elsütőbillentyűt meghúzva magától süsse el a fegyvert abban a pillanatban, amint a célkereszt a célra került, persze belekalkulálva a szelet és egyéb lövés pontosságát befolyásoló tényezőket is.

Advertisement

Szintén új hír, hogy az amerikai hadsereg hat darab PGF-et vett, próbák és tesztek céljából - darabját 27 ezer dollárért

Share This Story

Get our newsletter