Ha eddig azt gondoltad, hogy a leginkább az orosz piacra szánt kétliteres, 140 lóerős Duster a legbikább, tévedésben éltél. A román hadsereg hétvégi díszfelvonulásán bukkant fel először ez a képződmény, amit a szokásos rosszmájúságunkkal nevezhetnénk akár az új román harckocsinak is, ami az elavult T-55 alapokon kialakított TR-85-ösöket is válthatná. (A TR egyébként a nem túl fantáziadús Tanc Românesc nevet takarja.)

A Dacia Duster Armyt a tetején egy NATO kaliberű, távirányított géppuskával, páncélozott alvázzal, leszerelhető csörlővel, lesötétíthető lámpákkal szerelik a találgatások szerint, mivel a román hadsereg hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a specifikációt, ami nagyjából annyira komikus, mint mikor a kecskeméti légibázison letiltottak minket a fotózásról, mert nyitva volt egy Ancsa bele.

A keret egyébként arra szolgál, a fegyverrendszer súlya alatt ne nyekkenjen meg a tető/kasztni. Itt egy másik verzió is, aminek továbbra sem sikerült megdöntenie az évek óta fennálló elméletemet, miszerint matt olívzöldben minden autó jól néz ki. Igen, még egy Multipla is.

Advertisement