Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kínai-amerikai feszengés nemzetközi vizeken

Ismerjük a játékot, amikor két idióta szemberobog egymással padlógázzal, és az veszít, aki hamarabb rántja félre a kormányt? Na, valami ilyesmi zajlik jelenleg a Dél-kínai tengeren. December ötödikén egy kínai hajó fogta magát és a mostanság dívó pekingi kardcsörgetés jegyében úgy próbált megállásra késztetni egy amerikai Ticonderoga-osztályú cirkálót, hogy keresztben satufékezett előtte, ami bárhogyan is nézzük a tengeri etikettet, óriási otrombaság.

A cirkuszra azután került sor, hogy a USS Cowpens követte és megfigyelte a tengeren éppen véletlenül pont most, a légtérbővítős felfordulás kellős közepében átvonuló repülőgép-hordozót, a Liaoninget és hajócsoportját, amire a kínaiak rendesen bepipultak. A hordozó sztorija egyébként óriási dili, egyszer meg is fogjuk írni részletesen is, addig is itt Jalopnik meglehetősen szórakoztató cikke haditengerészeti farokméregetésről.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter