Szerencs√©tlen George Zimmermant m√°r megint ŇĎrizetbe vett√©k, ism√©telten fegyverrel val√≥ fenyeget√©s√©rt. Lassan t√©nyleg kezdem megsajn√°lni, pedig tov√°bbra is azon az √°ll√°sponton vagyok, hogy sosem fogjuk megtudni, hogy pontosan mi t√∂rt√©nt azon a bizonyos est√©n. A cs√°v√≥ m√ļltj√°ban is vannak agg√°lyos pontok √©s az amerikai sajt√≥ √°ltal angyali kisgyermekk√©nt lefestett Trayvon Martinr√≥l is elŇĎker√ľltek olyan r√©szletek, amik arra engedtek k√∂vetkeztetni, nem felt√©tlen√ľl t√©rt volna ki konfliktushelyzetben.

Az viszont, hogy a m√©dia elŇĎsz√∂r feh√©r faji alap√ļ bŇĪncselekm√©nynek pr√≥b√°lta meg be√°ll√≠tani az egy√©bk√©nt f√©lig hisp√°n√≥ Zimmerman √ľgy√©t, majd a bizonyos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt √∂nv√©delmi c√©lb√≥l ak√°r az √©let kiolt√°s√°t is lehetŇĎv√© tevŇĎ Stand Your Ground-t√∂rv√©ny is √∂ssztŇĪz al√° ker√ľlt (r√©szben emiatt, r√©szben pedig az √©ppen nagy felh√°borod√°st kiv√°lt√≥ Renisha McBride-eset kapcs√°n) √ļgy, hogy nem is ker√ľlt a v√©delem r√©sz√©rŇĎl felhaszn√°l√°sra az √ľgy sor√°n, nem kicsit probl√©m√°s. A McBride-esetrŇĎl egy√©bk√©nt a k√∂zelj√∂vŇĎben k√∂zl√ľnk majd √∂sszefoglal√≥ jellegŇĪ posztot.

K√©t lehetŇĎs√©g √°llhat fenn Zimmermannal kapcsolatban. Vagy annyira h√ľlye, hogy t√∂bb, mint egy √©ven √°t tart√≥ komoly m√©diafigyelem ut√°n sem k√©pes meg√ľlni a segg√©n √©s meg√°lljt parancsolni mag√°nak vagy szivat√°s √°ldozata. Mi nem k√≠v√°nunk ebben sem komolyabban √°ll√°st foglalni, de azt az√©rt hozz√°tenn√©nk, az emberi h√ľlyes√©g hat√°rtalan, √≠gy es√©lyes, hogy ink√°bb az elŇĎbbi. Persze, az hogy a gun control lobbi ezt is politikai c√©ljai el√©r√©sre pr√≥b√°lja felhaszn√°lni, ettŇĎl m√©g rettentŇĎen √≠zl√©stelen.