Az √°tgondolatlan szigor√≠t√°sok miatt a tŇĎsgy√∂keres colorad√≥i gy√°rt√≥ m√°r kor√°bban jelezte, hogy el fogja hagyni az √°llamot, ha a szab√°lyoz√°s √°tmegy a kongresszuson. A legink√°bb fegyverkieg√©sz√≠tŇĎk (polimer t√°rak, tus√°k, markolatok) √©s mindenf√©le egy√©b taktikai felszerel√©s gy√°rt√°s√°val foglalkoz√≥ erie-i sz√©khelyŇĪ v√°llalatn√°l a m√°rciusi, demokrat√°k √°ltal kiharcolt szigor√≠t√°s r√ļgta el a p√∂tty√∂st. A szigor√ļ int√©zked√©scsomag r√©sz√©t k√©pezte a 15 lŇĎszeres t√°rkapacit√°s-limit√°ci√≥ is, ami gyakorlatilag lehetetlenn√© tette volna a fŇĎk√©nt 20 √©s 30 t√∂lt√©ny befogad√°s√°ra k√©pes t√°rak forgalmaz√°s√°t, sŇĎt gy√°rt√°s√°t is.

Nem akartam kor√°bban sem j√≥solgat√°sokba bocs√°tkozni, de v√©g√ľl pap√≠rforma szerint a fegyvertart√°s fellegv√°rait (√©s nem mellesleg hagyom√°nyosan republik√°nus √°llamokat), Texast √©s wyoming-i Cheyennet v√°lasztott√°k a v√°llalat vezetŇĎi. ElŇĎbbi helyre a gy√°rt√°s √©s a c√©g fŇĎhadisz√°ll√°sa, ut√≥bbira a forgalmaz√°s ker√ľl. Wyomingban ideiglenesen egy 58 ezer n√©gyzetl√°b alapter√ľletŇĪ l√©tes√≠tm√©nyt b√©relnek, am√≠g a saj√°t ig√©nyeikre szabott √ļj Magpul-komplexum meg nem √©p√ľl. A munkaerŇĎ 92 sz√°zal√©ka k√∂lt√∂zik a k√∂vetkezŇĎ egy-m√°sf√©l √©v folyam√°n, ami nagy √©rv√°g√°s Coloradonak. Korl√°tozottan jelen maradnak ott is: ahogyan a c√©g term√©kmenedzsment √©s marketingigazgat√≥ja Duane Liptak fogalmazott, nem hagyj√°k cserben Colorado t√∂rv√©nytisztelŇĎ √°llampolg√°rait sem.

Tavaly ilyenkor a c√©g m√©g egy hatalmas, √ļj √ľzem l√©tes√≠t√©s√©t tervezte, az √ļj t√∂rv√©ny azonban ellehetetlen√≠tette a v√°llalkoz√°st jelenlegi hely√©n. A c√©l az √ļj hely kiv√°laszt√°s√°n√°l a politikai stabilit√°s volt. A Magpul piaci jelenl√©t√©t a nev√©t is ad√≥ magazine pull term√©kekkel alapozta meg - olyan kis bizbaszokkal, amiket a t√°r fenek√©re lehet h√ļzni/erŇĎs√≠teni, ez√°ltal gyorsabb√° √©s egyszerŇĪbb√© t√©ve a kezel√©s√ľket. A kor√°bban eml√≠tett, j√≥ minŇĎs√©gŇĪ taktikai cuccokon k√≠v√ľl (amik miatt sokan a fegyveres vil√°g Applejek√©nt tartj√°k sz√°mon a c√©get), taktikai-fegyverkezel√©si oktat√≥vide√≥k, √©s t√∂bb fegyver (Masada, Massoud, stb.) kifejleszt√©se is fŇĪzŇĎdik a nev√ľkh√∂z.

Advertisement

[Washington Times]