B√°r Putyin pincsim√©di√°j√°nak √°llatorvosi lova, a Russia Today azt √°ll√≠tja, se ukr√°n, se orosz egyenruh√°ra nem hasonl√≠t az, amit viselnek, m√≥k√°s, hogy a 2008-ban az oroszokn√°l rendszeres√≠tett Digital Florat nem siker√ľlt felismernie. Tudtom szerint csak a ruszkik haszn√°lj√°k nagyobb sz√°mban, √©s n√°luk sem minden egys√©gn√©l, a kor√°bbi Flora √©s t√∂bbi minta kiv√°lt√°sa folyamatos, √©s a szpecnaz alakulatokn√°l nyugati kam√≥k, pl. brit DPM, amerikai Multicam √©s a n√©met Flecktarn is elŇĎfordulnak.

B√°r sokan AK-12-esnek v√©lt√©k a n√°luk levŇĎ fegyvert, a tokfed√©lbŇĎl √©s egyebekbŇĎl egy√©rtelmŇĪ, hogy ez j√≥val kor√°bbi modell, az AK-74, ami mind az ukr√°n, mind az orosz hadseregnek alapfegyvere, b√°r a k√©pen l√°that√≥ 74M modellt ukr√°nokn√°l nem nagyon l√°ttam m√©g (ŇĎk t√ļlnyom√≥r√©szt AKM-et √©s fa√°gyaz√°s√ļ AK-74-eseket haszn√°lnak). A h√°tul p√≥zol√≥ bak√°n√°l PK rendszerŇĪ g√©ppuska van: sokat seg√≠tene, ha az √ļjabb PKP Pecseneg lenne az, mert azt az oroszokon k√≠v√ľl csak a kirgizek √©s a kazahok rendszeres√≠tett√©k, √≠gy azonban marad a bizonytalans√°g.

Nem vagyok t√©vedhetetlen nyilv√°nval√≥an √©n sem, √©s elismerem, hogy az ukr√°n k√ľl√∂nleges erŇĎk cuccair√≥l korl√°tozottak az inf√≥im, aminek nyilv√°n megvannak az okai, de nem kev√©s anyagot √°tp√∂rgetve m√©g nem siker√ľlt digitalflor√°s ukr√°nokra bukkannom. A torkolati szerelv√©nyre p√°r AK-n egy√©bk√©nt vakt√∂lt√©ny-adapter van szerelve, sŇĎt sz√°mos k√©pen m√©g a fegyverek sincsenek bet√°razva: azonban ebbŇĎl m√©lyrehat√≥ k√∂vetkeztet√©seket nem √©rdemes levonni.

Advertisement

Nagyj√°b√≥l 90 sz√°zal√©kos val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel orosz tenger√©szgyalogosokr√≥l van sz√≥, b√°r az egyenruh√°kr√≥l mindenf√©le rendfokozati, vagy orsz√°gmegjel√∂l√©s hi√°nyzik. Az pedig, ha az oroszok nem v√°ltottak harcmodort, bŇĎven lehet maszkirovka, hogy a plausible deniability (ejj de sz√©p kifejez√©s) is tetŇĎ al√° hozhat√≥ legyen, ha szar ker√ľl a ventill√°torba.

A hossz√ļ kihagy√°s miatt sz√≠ves eln√©z√©seteket k√©rem, igencsak zŇĪr√∂s egy h√≥napon vagyok t√ļl.