A mai sajt√≥t√°j√©koztat√≥n az orosz eln√∂k v√©gre megsz√≥lalt, sŇĎt √ļjs√°g√≠r√≥i k√©rd√©sekre is v√°laszolt a kr√≠mi kr√≠zis kapcs√°n. AlapvetŇĎen sokkal finomabb hangv√©telt √ľt√∂tt meg, ami egybŇĎl l√°tszott m√©g a BUX √©s a forint √°rfolyam√°n is. A leg√©rdekesebb momentum nekem azonban az volt, ahogyan Putyin tagadta, hogy a kr√≠mi b√°zisokat elfoglal√≥ katon√°k oroszok lenn√©nek.

Bemehetsz egy boltba √©s vehetsz magadnak orosz katonai egyenruh√°t. A kr√≠mi b√°zisokat elfoglal√≥ katon√°k nem oroszok voltak, hanem a helyi √∂nv√©delmi erŇĎk tagjai, hi√°ba volt rajtuk orosz egyenruha.

- mondta el Vologya.

Ez annak f√©ny√©ben k√ľl√∂n√∂s, hogy a b√°zisok k√∂r√ľl str√°zs√°l√≥ katon√°kr√≥l sz√°mos olyan fot√≥ k√∂rbefutott az interneteken, amin a felszerel√©sbŇĎl egy√©rtelmŇĪen l√°tszik, hogy amit Putyin mond, az nem igaz. M√©g ha j√≥hiszemŇĪek is vagyunk, k√©t verzi√≥ √°llhat fenn. Vagy t√©nyleg kr√≠mi √∂nv√©delmi erŇĎk voltak √©s az oroszok √°tengedtek nekik n√©mi haditechnik√°t (ami √∂nmag√°ban is el√©g aggaszt√≥, mert √≠gy is laz√°n kimer√≠ti a szuver√©n orsz√°g bel√ľgyeibe val√≥ avatkoz√°st) vagy marad a sima kamu-verzi√≥. Esetleg m√©g az is lehet, hogy a kr√≠mi milicist√°k a Tigr p√°nc√©losokat meg a PKP g√©ppusk√°kat a Kinder-toj√°s helyi megfelelŇĎj√©ben tal√°lt√°k, de m√°r t√©nyleg csak a rosszindulat besz√©l belŇĎlem.