Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház

A mai sajtótájékoztatón az orosz elnök végre megszólalt, sőt újságírói kérdésekre is válaszolt a krími krízis kapcsán. Alapvetően sokkal finomabb hangvételt ütött meg, ami egyből látszott még a BUX és a forint árfolyamán is. A legérdekesebb momentum nekem azonban az volt, ahogyan Putyin tagadta, hogy a krími bázisokat elfoglaló katonák oroszok lennének.

Bemehetsz egy boltba és vehetsz magadnak orosz katonai egyenruhát. A krími bázisokat elfoglaló katonák nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai, hiába volt rajtuk orosz egyenruha.

Advertisement

- mondta el Vologya.

Illustration for article titled Putyin nyilvánvalóan az újságírók szemébe hazudott
Advertisement

Ez annak fényében különös, hogy a bázisok körül strázsáló katonákról számos olyan fotó körbefutott az interneteken, amin a felszerelésből egyértelműen látszik, hogy amit Putyin mond, az nem igaz. Még ha jóhiszeműek is vagyunk, két verzió állhat fenn. Vagy tényleg krími önvédelmi erők voltak és az oroszok átengedtek nekik némi haditechnikát (ami önmagában is elég aggasztó, mert így is lazán kimeríti a szuverén ország belügyeibe való avatkozást) vagy marad a sima kamu-verzió. Esetleg még az is lehet, hogy a krími milicisták a Tigr páncélosokat meg a PKP géppuskákat a Kinder-tojás helyi megfelelőjében találták, de már tényleg csak a rosszindulat beszél belőlem.

Share This Story

Get our newsletter