Hadi(k) kávéház

Nagyjából ilyen címmel vártam a mai nógrádi fogás beszámolóját a mai TEK-es akció kapcsán. A beszámolók szerint egy darabokban levő .22-es kaliberű lőfegyvert, egy hangtompítóval ellátott, lőfegyverré átalakított légfegyvert, és mintegy 400 darab lőszert foglaltak le. A dolog szépséghibája, hogy nem is olyan régen kevésbé sikerült professzionálisnak lenni.

Nincs nyolc napja ugyanis, hogy sikerült a nagyeszűeknek "Rajtaütöttek a házi fegyverraktáron" címmel lehozni a videót arról, ahogy egy 72 éves bácsihoz kivonulnak egy darab - egyébként engedély nélkül tartott - kispuskáról szóló bejelentésre. Mikor a bácsi jelezte, hogy egy perc és bemegy a kulcsért, az idióták rárúgták a kaput és beromboltak.

Meg lehet az ilyesmit érvelni műveleti biztonsággal, mert nyilván előfordulhat, hogy a bácsika a puskával tér vissza és az pedig nagy harapás a szaros zsemlébe, de akkor legalább ne tegyük fel hatalmas sikernek elkönyvelve a netre, ahogy több kigyúrt TEK-legényke térdel egy pizsamás, hetvenen felüli aggastyán hátában a saras földön. De ha még ez sem sikerül, legalább ne mutogassuk már a kamerának meg egy szaros kis maglite fényénél az egyedül árválkodó meggymagköpködőt. Ha ez sem sikerül, akkor meg ne csodálkozzunk, hogy egyre több ember utálja a rendvédelmiseket.

Advertisement

Nyilvánvalóan nem helyénvaló dolog engedély nélkül fegyvert tartani, de azt is meg kell nézni, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek csak tünetei a vidéki térségek rendőri tevékenységének, illetve inkább a hiányosságainak. Ugyanitt merült fel bennem, hogy vajon egy szomszédnak mennyire kell hétpróbás házmesternek lenni, hogy a nyilvánvalóan nem az államhatalmat megdönteni akaró bácsikát felnyomja a rendőrségnél egy nyavalyás kispuska miatt?

Share This Story

Get our newsletter