Egy hossz√ļ diszkl√©merrel kell kezdenem a blog √©let√©nek k√∂vetkezŇĎ szakasz√°t. Az ut√≥bbi h√≥napokban rettenetesen elhanyagoltam/-tuk az Anyahaj√≥t. Ami azt illeti, mel√≥m lett k√∂zben, egy kis oldalnak √≠rtam √©s mikor 8 √≥ra munka ut√°n haza√©rtem, m√°r t√ļls√°gosan agyhalott voltam ahhoz, hogy m√©g itthon is neki√°lljak posztokat √≠rni. Tudom, tudom hova dugjam a kifog√°saimat √©s azt is tudom, hogy ha nagyon megerŇĎltettem volna magam, nem √≠gy alakulnak a dolgok. Persze ha erŇĎltetem, akkor ez tal√°n egy m√°sik, kev√©sb√© engem t√ľkr√∂zŇĎ Anyahaj√≥ lett volna.

P√°r h√©ttel ezelŇĎtt azonban v√°ltozott a helyzet. A n√©mileg szakmai √°ll√≥vizet jelentŇĎ munk√°b√≥l kiugorva egy ismerŇĎs √°ltal nekem tov√°bb√≠tott √°ll√°saj√°nlatra hirtelen felindul√°sb√≥l beadott jelentkez√©s sz√°momra teljesen v√°ratlanul pozit√≠v eredm√©nyt hozott, √≠gy lassan m√°sodik h√≥napja dolgozom egy polg√°ri lŇĎt√©ren mint l√∂v√©szetvezetŇĎ/instruktor. Ezzel egyr√©szrŇĎl j√≥val t√∂bb szellemi kapacit√°som marad nap v√©g√©re (ezzel nem azt implik√°lom, hogy ehhez nem kell agy, hanem hogy m√°shogy f√°raszt le), √≠gy lett √ļjra motiv√°ci√≥m, de fŇĎleg √©rkez√©sem csin√°lni. R√°ad√°sul az √ļj helyen olyasmit csin√°lok p√©nz√©rt, ami a hobbim, amit ingyen is sz√≠vesen tenn√©k. Ma, 2015-ben ez ebben az orsz√°gban hatalmas fegyvert√©ny (h√∂h√∂, √©rted lŇĎt√©r - fegyver), ezzel maxim√°lisan tiszt√°ban vagyok.

Sajnos a sors fura humor√©rz√©k√©nek bizony√≠t√©kak√©nt a Cink pont ezt az idŇĎpontot v√°lasztotta az online harakirire. Persze mondhatj√°tok, hogy ennek m√©gis mi a lŇĎt√©ri kutya fasza k√∂ze van ennek a bloghoz, hiszen att√≥l a Kinja m√©g l√©tezik √©s √≠gy az Anyahaj√≥ is tud tov√°bb mŇĪk√∂dni. A v√°lasz erre meglepŇĎen egyszerŇĪ: aki √≠r√°sra adja a fej√©t, nyilv√°n van annyira magamutogat√≥, hogy szereti, ha azt, amit ki√≠r mag√°b√≥l, min√©l t√∂bb ember olvassa.

√Čn pedig nagyon sokat k√∂sz√∂nhetek a Cinknek, azon bel√ľl elsŇĎsorban Laci b√°csinak, aki nem csak hogy √∂r√∂mmel fogadta a megkeres√©semet, mikor feldobtam, hogy a tumblis blogomat √°thozn√°m ide, de v√©gig t√°mogatott is, ahogy csak tudott, fŇĎk√©nt √°temel√©sekkel, amolyan szimbi√≥zisban. Nekik is jobb volt, mert ilyen posztok is voltak a Cinken, nekem is j√≥ volt mert olvast√°k, amit √≠rtam. Nyilv√°nval√≥an Gazda Albertnek √©s Inkei Benc√©nek is √∂r√∂k h√°l√°m az reposztok√©rt √©s a t√°mogat√≥ szavak√©rt, j√≥indulat√ļ, √©p√≠tŇĎ kritik√°k√©rt. K√∂sz√∂net PV-nek is √©s Etel√©nek is a technikai dolgokkal kapcsolatos seg√≠ts√©g√©rt.

Na, de el√©g a szentiment√°l√©b√≥l. A h√≠r v√°lasz√ļtra terelt. El kell d√∂ntenem, hogy mi lesz az Anyahaj√≥val. Egyr√©szrŇĎl ott a lehetŇĎs√©g hogy hagyom a pics√°ba vagy, hogy √ļjra elkezdem csin√°lni amikor √©pp a munka mellett van r√° kapacit√°som √©s idŇĎm. Egyed√ľl vagy t√°rsszerzŇĎkkel. Az ut√≥bbi prefer√°ln√°m term√©szetesen, mert nekem √©s az olvas√≥knak is jobb dolga lenne √≠gy. Persze az √ļj helyzetben nyilv√°n eltŇĪnik az a p√°rezer olvas√≥, ami a CinkrŇĎl egy-egy √°temel√©s ut√°n meg√©rkezett, komment√°lt-likeolt vagy esetleg trollkodott be egy-egy cikkre. Teh√°t √ļjra elkezdek t√°rsszerzŇĎket toborozni, felkeresem a r√©gieket √©s megl√°tjuk mi s√ľl ki belŇĎle. Persze egyed√ľl is csin√°lom tov√°bb. Az is felmer√ľlt bennem, hogy mielŇĎtt anyahaj√≥.kinja.com lenne belŇĎle megint, tal√°n vehetn√©k egy domaint is.

Advertisement

Persze nem ez az egyetlen dilemma. Egyr√©szrŇĎl szeretn√©m, ha tov√°bbra is megmaradna az aktualit√°sokkal kapcsolatos vonal, de √©n magam ink√°bb a haditechnikai, hadt√∂rt√©neti √©s ismeretterjesztŇĎ jellegŇĪ, hosszabb posztokkal foglalkozn√©k. Folytatni k√©ne a t√∂bb epiz√≥dot is meg√©rt Kalasnyikov for Dummies sorozatot, amit egy√©bk√©nt t√∂k j√≥l fogadtatok √©s szeretem is csin√°lni. Lenne t√∂bb k√©zifegyveres poszt √©rtelemszerŇĪen √©s szeretn√©k tov√°bbi sorozatokat is.

Mivel a Kinja nagy elŇĎnye mindig az oda-vissza kommunik√°ci√≥ volt, nyilv√°n v√°rok tŇĎletek is javaslatokat a j√∂vŇĎre n√©zv√©st illetve az√©rt megk√©rdezn√©m, hogy folytassam-e, van-e r√° komolyabb ig√©ny. B√°r tudj√°tok mit? Csin√°lom, azt√°n megl√°tjuk.