Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Two nazis walk into a BAR

Illustration for article titled Two nazis walk into a BAR

Kisklambókorom meghatározó FPS-e volt a 2000-es évek körüli világháborús shooter-reneszánszot elindító MoHAA. Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, így bizonyára nem csak nekem szolgál meglepetésként, hogy a kifejezetten újragyártott és módosított fegyverekkel foglalkozó Ohio Ordnance Works piacra tervezi dobni a legendás Browning Automatic Rifle, azaz az M1918 BAR aktualizált, SOPMOD verzióját. A Heavy Combat Assault Rifle, azaz HCAR néven brandelt fegyver homokszínű (tan, vagy flat dark earth, kinek hogy tetszik) festést, pofadékkal ellátott magpuloid mil-spec tusát és Picatinny-fegyversínes tokfedelet és előagyat kapott. Az OOW állítása szerint az átalakításoknak köszönhetően az eredetileg 7 kiló fölött fegyver súlya jelentősen csökkent, illetve a fegyver nehezebben melegszik és pontosabbá is vált. A fegyvert első körben .30-06 Springfield és 7.62 NATO kaliberekben tervezik árulni, de felmerültek egyéb űrméretek is. Az eredeti tárakat módosították, így 30 töltény fér beléjük az eredeti 20 helyett. És az egész egy középkategóriás AR-15-ös árából, kb. 3600 dollárért megvehető majd.

Advertisement
Illustration for article titled Two nazis walk into a BAR

Lusta voltam kikeresgélni, hogy az ohioi vállalkozás civileknek vagy elsősorban katonai célokra szeretné piacra dobni a HCAR-t, de harcértéke, - bármennyire is fáj ezt mondani - eléggé kérdőjeles. Akik kipróbálták, arról számoltak be, hogy bár könnyebb, mint az eredeti M1918-as, még mindig kifejezetten nehéz, nem túl moduláris, és egyéb problémák is akadnak vele. Félreértés ne essék, nagyon király az egész kezdeményezés, de a HCAR - nevével ellentétben - inkább lesz civil gyűjtemények dísze (félautomata verzióban, természetesen), mintsem valós harcot látó fegyver.

Advertisement

De talán nincs is ezzel baj.

A képeket a thetruthaboutguns.com-ról nyúltuk.

Share This Story

Get our newsletter