Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház

Újra előkerült Putyin állítólagos közös képe Reagannel

De miért? Hisz teljesen nyilvánvaló, hogy nem ő van a képen. Ezúttal a CNN foglalkozott ezzel videóriportjában. Értelemszerűen a baloldalt csíkos pólóingben, fényképezővel álló, turistakinézetű alakról van szó:

Illustration for article titled Újra előkerült Putyin állítólagos közös képe Reagannel
Advertisement

Aki ismeri Putyin életét tudja, hogy 1985-ben az Első Főcsoportfőnökség tagjaként Drezdába került KGB rezidensnek és bár tevékenységéről ellentmondásos beszámolók keringenek (egyesek szerint ipari kémkedés volt a szakterülete, mások az illegálisok hírszerzési tevékenységének megszervezését tulajdonítják neki), igencsak valószínűtlen, hogy pont őt választották volna ilyen megfigyelésre. Gyorsan emelkedett a ranglétrán, a Kelet-Németországi rendszerváltás után Leningrádba került, az 1991-es puccskísérlet (amiben az akkori KGB igazgató Krjucskov is vastagon bennevolt) második napján lemondott, már akkoriban is demonstrálva jó politikai érzékét. Alezredesi rendfokozatig vitte.

1988-89 táján már őrnagy volt.

Típusra valóban hasonló, ám a feje és orra teljesen más formájú, ráadásul a homloka is jóval magasabbra nyúlik, mint a képen látható úriemberé.

Share This Story

Get our newsletter