Itt még nagy volt a bromance. (Associated Free Press)

Az egykori v√©delmi miniszter ak√°r h√°rom h√≥napos elz√°r√°st is kaphat (!!44!) gondatlans√°gb√≥l elk√∂vetett k√°rokoz√°s√©rt. Elvileg mintegy 56 milli√≥ rubeles mutyi miatt emeltek v√°dat ellene, mivel sorkaton√°kat vez√©nyelt egy asztrah√°ni mag√°n√ľd√ľlŇĎh√∂z vezetŇĎ √ļt √©s h√≠d √©p√≠t√©s√©hez. A helyzet kellemetlens√©g√©t fokozza, hogy a Zsitnoje-√ľd√ľlŇĎ tulajdonosa nem m√°s, mint sog√≥ra, Valerij Puzikov.

A tavalyi Oboronszervisz-Szlavjanka ingatlanpanama miatt kegyvesztett√© v√°l√≥ Szergyukov, aki lemondat√°sa √≥ta egy √°llami mŇĪszaki v√°llalatot vezet, nem komment√°lta a fejlem√©nyeket - eleinte egy√©bk√©nt csak tan√ļk√©nt hallgatt√°k ki az √ľgyben. Kor√°bban m√°r t√∂bb egykori al√°rendeltj√©t helyezt√©k korrupci√≥s √ľgyek miatt v√°d al√°, ami az√©rt k√ľl√∂n√∂sen vicces, mert az eredetileg ad√≥√ľgyekkel foglalkoz√≥ Szergyukovot pont a rossz vezet√©s √©s a hat√°rtalan korrupci√≥ miatt rakt√°k anno a v√©delmi t√°rca √©l√©re.

Az √°ltala bevezetett haderŇĎreformok egy r√©sz√©t a hadsereg vezetŇĎs√©ge √©s a hadiipari prominensek tiltakoz√°sa miatt ut√≥dja, Szergej Sojgu vissza is ford√≠totta. B√°r sokan √ļgy gondolt√°k, hogy ap√≥sa, az ex-minisztereln√∂k, Gazprom-en√∂k Viktor Zubkov r√©v√©n √©rinthetetlen, de √ļgy l√°tszik van az a pof√°tlan korrupci√≥, amibe m√©g ŇĎ is belebukhat.

Persze k√∂nnyen meglehet, hogy az ap√≥s csak az√©rt r√°ntotta ki a szŇĎnyeget Szergyukov al√≥l, mert megel√©gelte, hogy l√°ny√°t az ex-miniszter azzal a Jevgenyija Vasziljev√°val is csalta, aki az Oboronszervisz igazgat√≥tan√°csi tagja volt √©s a panama miatt jelenleg elŇĎzetesben √ľl. A Szvobodnaja Volna m√©g azt is megszellŇĎztette, hogy a Vasziljev√°hoz h√°zkutat√°sra √©rkezŇĎ rendŇĎr√∂knek maga Szergyukov nyitott ajt√≥t - √ļgy l√°tszik, a mutyivonaton nincsen f√©k.