A tavalyi d√≠j tuti az √∂v√© volt a Hodorkovszkij elleni h√ļz√°s√°val, de id√©n is el√©g erŇĎs konteszt√°ns lehet az orosz eln√∂k.T√∂rt√©nt ugyanis, hogy Oroszorsz√°g a kr√≠mi kr√≠zis kellŇĎs k√∂zep√©n l√°tta el√©rkezettnek az idŇĎt egy ak√°r t√∂bb robban√≥fej c√©lbajuttat√°s√°ra is alkalmas RSz-12M, le√°nykori nev√©n Topol-M k√≠s√©rleti fell√∂v√©s√©re. A NATO terminol√≥gi√°ban csak SS-25 Sickle n√©ven emlegetett, 10000 kilom√©tern√©l is nagyobb hat√≥t√°vval rendelkezŇĎ interkontinent√°lis ballisztikus rak√©t√°t a h√≠rek szerint az asztrah√°ni r√©gi√≥b√≥l lŇĎtt√©k fel, a Kaszpi-tenger partj√°r√≥l √©s a gyakorl√≥ robban√≥fej sikeresen el is √©rte kazahszt√°ni c√©lj√°t.

Ahogyan egy ismerŇĎs√∂m tal√°l√≥an megjegyezte, olyan ez, mikor a kem√©nyleg√©ny le√ľl veled egy asztalhoz √©s demonstrat√≠ve kipakolja a megfent belezŇĎs bugylit a zseb√©bŇĎl, mert h√°t "Jaj, neharagudj, de leh√ļzza a nadr√°gom, de te csak mondjad nyugodtan, figyelek √©n, sŇĎt! Csupa f√ľl vagyok."

A tesztrŇĎl besz√°mol√≥ h√≠rek r√∂gt√∂n Putyin kr√≠mi esem√©nyekre reflekt√°l√≥, egy√≥r√°s besz√©de ut√°n kezdtek el sz√°lling√≥zni. Mindenf√©le nemzetk√∂zi egyezm√©nyek rendelkeznek az ilyen helyzetekrŇĎl: az orosz f√©l a fell√∂v√©s elŇĎtt term√©szetesen t√°j√©koztatta Washingtont is. Ez persze semmit sem v√°ltoztat a l√©p√©s egy√©rtelmŇĪ √ľzenet√©n. √Črdekel, hogy n√©z ki egy Topol ICBM ind√≠t√°sa? H√°t √≠gy: