Hadi(k) kávéház
Hadi(k) kávéház

Várhatóan idén is Putyin lesz az év trollja

Illustration for article titled Várhatóan idén is Putyin lesz az év trollja

A tavalyi díj tuti az övé volt a Hodorkovszkij elleni húzásával, de idén is elég erős kontesztáns lehet az orosz elnök.Történt ugyanis, hogy Oroszország a krími krízis kellős közepén látta elérkezettnek az időt egy akár több robbanófej célbajuttatására is alkalmas RSz-12M, leánykori nevén Topol-M kísérleti fellövésére. A NATO terminológiában csak SS-25 Sickle néven emlegetett, 10000 kilométernél is nagyobb hatótávval rendelkező interkontinentális ballisztikus rakétát a hírek szerint az asztraháni régióból lőtték fel, a Kaszpi-tenger partjáról és a gyakorló robbanófej sikeresen el is érte kazahsztáni célját.

Advertisement

Ahogyan egy ismerősöm találóan megjegyezte, olyan ez, mikor a keménylegény leül veled egy asztalhoz és demonstratíve kipakolja a megfent belezős bugylit a zsebéből, mert hát "Jaj, neharagudj, de lehúzza a nadrágom, de te csak mondjad nyugodtan, figyelek én, sőt! Csupa fül vagyok."

Advertisement

A tesztről beszámoló hírek rögtön Putyin krími eseményekre reflektáló, egyórás beszéde után kezdtek el szállingózni. Mindenféle nemzetközi egyezmények rendelkeznek az ilyen helyzetekről: az orosz fél a fellövés előtt természetesen tájékoztatta Washingtont is. Ez persze semmit sem változtat a lépés egyértelmű üzenetén. Érdekel, hogy néz ki egy Topol ICBM indítása? Hát így:

Share This Story

Get our newsletter